مهاجرت به کانادا

ویزای تحصیلی کانادا

یکی از راه های آسان برای مهاجرت به کانادا اخذ ویزای تحصیلی کانادا می باشد. بگونه ای که شما با اخذ این ویزا و ارائه یکسری از مدارک مشخص و ترجمه های رسمی می توانید با کمک تیم ایران کانادا به راحتی این پروسه را در صحیح ترین راه ممکن سپری کنید.

در اینجا به نکات مهمی از تحصیل در کانادا و اخذ ویزای تحصیلی پرداخته ایم. اگر قصد مهاجرت تحصیلی به کشور کانادا را دارید جهت مطالعه مطالب مربوط به تحصیل روی “مهاجرت تحصیلی به کانادا” کلیک کنید.

ویزای تحصیلی کانادا

ویزای تحصیلی کانادا

اخذ ویزای تحصیلی کانادا – ایران کانادا

مقاطع تحصیلی کانادا نیز مانند ایران است، یعنی؛

  • دبستان تا دبیرستان 12 سال
  • لیسانس 4 سال
  • فوق لیسانس 2 سال
  • دکترا 4 سال
  • پست دکترا 6 ماه تا 2 سال

کودکانی که 6 سال آنها تمام شده است می توانند وارد پایه اول دبستان شوند.

برای کودکان ایرانی دو نوع سیستم تحصیلی در کانادا وجود دارد:

  • مدارس Public یا دولتی
  • مدراس خصوصی

مدارس دولتی تحت نظر اداره آموزش و پرورش دولت تورنتو کار می کنند و مرکز آنها در تورنتو است.

مختصری درباره آموزش و پرورش کانادا

در کانادا هر بخش اداره آموزش و پرورش مستقلی دارد و مدارس آن بخش همگی زیر نظر اداره آموزش و پرورش همان بخش کار می کنند. تعداد مدارس به بزرگی شهر بستگی دارد. برای مثال در تورنتو حدود 40 تا 50 مدرسه برای پایه های نهم تا دوازدهم (های اسکول) وجود دارد، در حالی که تعداد مدارس ابتدایی (المنتری اسکول) به بیش از 100 می رسد.

مدرسه ابتدایی Elementary Schools

مدرسه ابتدایی Elementary Schools

مدرسه ابتدایی Elementary Schools

مدارس پایه های اول تا هشتم هستند و کودکان ایرانی می توانند در این مدارس بر اساس محتوای درسی تعریف شده دولت کانادا تحصیل کنند.

کودکان ایرانی می توانند تا مقطع دوازدم در مدارس کانادا تحصیل کنند و فارغ التحصیل شوند. اما مدارس خصوصی برای تحصیل این کودکان نیز وجود دارد که همانطور که انتظار می رود هزینه بیشتری بر خانواده ها تحمیل می کنند. در واقع این اختلاف هزینه تا 5 هزار دلار می رسد که رقم قابل ملاحظه ای است. البته در مقابل این هزینه بیشتر خدمات بیشتری نیز در این مدارس ارائه می شود که همه هزینه های سالانه را در بر می گیرد. از آنجا که ثبت نام در این مدارس برای بسیاری از افراد میسر نیست اکثر افراد مدارس دولتی را ترجیح می دهند.

هزینه ثبت نام مدارس دولتی

هزینه ثبت نام مدارس دولتی در سال 2020 14 هزار تا 16 هزار دلار است. در حالی که هزینه ثبت نام در مدارس خصوصی معمولا بیش 14 هزار دلار و تا 22 هزار دلار است. این مدارس در مناطق مختلف شهر پراکنده هستند و از این نظر خانواده ها صرف نظر از محل سکونت خود، حق انتخاب دارند. البته برای سهولت رفت و آمد معمولا اولیای مدرسه، انتخاب نزدیک ترین مدرسه به محل سکونت را به خانواده ها توصیه می کنند.

مدت تحصیل در مدارس کانادا

مدت تحصیل در مدارس کانادا 12 سال است که از این بین سال های 11ام و 12ام بیشترین اهمیت را دارند. دانش آموزان برای پذیرش در دنشگاه های برتر باید در این سال ها بشتر تلاش کرده و نمرات خوبی کسب کنند. دانش آموزان بین الملی (اینترنشنال) یعنی کسانی که PR و یا پاسپورت ندارند (البته گاهی اوقات کسانی که PR دارند نیز اینترنشنال محسوب می شوند) می توانند از این طریق وارد مقطع لیسانس شوند.

دانش آموزانی که در این دو گروه قرار نمی گیرند، باید در آزمون ایلتس شرکت کنند. این آموزش شامل 4 اسکیل است که عبارت اند از خواندن، شنیدن، نوشتن و صحبت کردن. مجموع نمرات این 4 اسکیل باید حداقل 5/6 باشد و نمره هیچ یک از اسکیل ها نباید کمتر از 6 باشد.

البته لازم به توضیح است که دانش آموزان پس از فارغ التحصیل شدن از دبیرستان دو انتخاب دارند: کالج و دانشگاه. ورود به دانشگاه هزینه بیشتری دارد اما سطح آکادمیک آن بالاتر است، در حالی که ورود به کالج هزینه کمتری دارد و بیشتر برای کسانی توصیه می شود که تمایل دارند سریع تر وارد بازار کار شوند.

مدت تحصیل در کالج و دانشگاه های کانادا

مدت تحصیل در کالج و دانشگاه های کانادا

مدت تحصیل در کالج و دانشگاه های کانادا

تحصیل در کالج دو، و حداکثر سه سال طول می کشد، و سال سوم آن کارآموزی است. تحصیل در دانشگاه 4 سال تمام برای لیسانس طول می کشد.

شهرهای مختلفی در کاناد دارای دانشگاه های زیادی هستند. برای مثال در تورنتو سه دانشگاه بزرگ وجود دارد: دانشگاه ریسن، دانشگاه یورک، و دانشگاه تورنتو. دانشگاه تورنتو در رتبه بندی جهانی دانشگاه ها، رتبه 13-14 را دارد و برترین دانشگاه کانادا محسوب می شود. دو دانشگاه دیگر هم رتبه های 15 تا 30 را دارند.

برای تحصیل در هر رشته در دانشگاه های کاناد، باید قبل از آن در دبیرستان در زمینه آن رشته آموزش دیده باشید. برای مثال کسی که قصد تحصیل در رشته پزشکی را دارد، دروس زیستی بیشتری را می گذراند، و یا کسی قصد تحصیل در رشته های مهندسی را دارد، واحدهای ریاضی بیشتری را می گذراند تا در زمان انتخاب رشته و مراحل بعدی تحصیل به مشکل بر نخورد.

هزینه های کالج

هزینه تحصیل در رشته های عمومی مانند بیزینس و رشته های آی تی (IT) معمولا بین 15 هزار تا 18 هزار دلار در سال است. این هزینه برای دانشگاه های سطح بالا بیش از 18 هزار دلار است. اما برای دانشگاه های دورافتاده تر و گمنام تر 13-14 هزار دلار هم یافت می شود. معمولا هزینه تحصیل در دانشگاه هایی که در شهرهای بزرگ واقع هستند از 18 هزار دلار به بالا، و برای 3 دانشگاه برتر کانادا مثل دانشگاه یو وی سی در بریتیش و مکی منترل و دانشگاه تورنتو در شهر تورنتو پرهزینه تر، و معمولا بالای 40 هزار دلار است.

بعد از پایان 4 سال لیسانس، دانشجویان می توانند در مقطع فوق لیسانس ادامه تحصیل دهند. چند نوع فوق لیسانس در نظام آموزشی کانادا وجود دارد: فوق لیسانس علوم زمین (مستر اف ارت)، فوق لیسانس مهندسی (مستر اف اینجینرینگ)، فوق لیسانس علوم پایه (مستر اف ساینس) که دو نوع آخر مرسوم ترند.

هزینه های دوره فوق لیسانس در کانادا

هزینه های دوره فوق لیسانس در کانادا

هزینه های دوره فوق لیسانس در کانادا

در فوق لیسانس مهندسی دانشجو نیازی به نظارت استاد راهنما ندارد. اما در فوق لیسانس علوم پایه نظارت یک استاد راهنما لازم است و دانشجو باید روی یک تز کار کند. در هر دو نوع طول مدت تحصیل 2 سال است.

در فوق لیسانس علوم پایه دانشجو باید مقاله قوی و ای-استیتمنت پست و سی وی خوبی داشته باشند و جاها و افراد مختلف مکاتبه کنند. این فوق لیسانس ظرفیت بسیار محدودی دارد اما کسانی که در این دوره پذیرش می شوند معمولا شانس بالایی برای دریافت بورسیه و ادامه تحصیل در دوره دکتری دارند و اکثرا نیز وارد این دوره می شوند. اما فوق لیسانس مهندسی به فوق لیسانس عادی است که شامل 2 سال تحصیل به هدف آمادگی برای ورود به بازار کار است. این فوق لیسانس بیشتر کاربردی است و فارغ التحصیلان برای ورود به دوره دکتری راه بسیار سختی در پیش دارند.

هزینه این دو سال تحصیل در دوره فوق لیسانس از 17-18 هزار دلار شروع می شود و دانشگاه هایی هم در ونکوور این دوره ها را ارائه می دهند.

گرفتن وام در دوره فوق لیسانس

در این دوره ها امکان دریافت وام وجود دارد، اما فرایندی زمانبر است. کسانی که در دوره فوق لیسانس علوم تحصیل می کنند از آنجا که روی یک تز کار می کنند شانس بالایی برای دریافت فاند تحصیلی دارند، البته معمولا از سال دوم. البته ما توصیه می کنیم همیشه بدون در نظر گرفتن یک دوره خاص، حداقل 35 هزار دلار در سال اول برای هزینه های زندگی و تحصیل چه در مدرسه و چه در دانشگاه، در نظر گرفته شود.

دانشجویان امکان 20 ساعت کار در هفته را دارند. البته این امکان برای دانشجویان فوق لیسانس مهندسی بیشتر میسر است و این نوع کارها معمولا در فضای دانشگاه است. شرایط کار برای افراد متاهل متفاوت است و اگر هر یک از زوجین مشغول به تحصیل باشد، همسر وی امکان کار تمام وقت را دارد. Open work permit به این معناست که فرد در انتخاب شغل آزاد است و بر اساس قوانین کانادا به ازای هر یک سال یا 9 ماه تحصیل، به همان اندازه اجازه کار داده می شود.

برای مثال دانشجویان فوق لیسانس که 2 سال تحصیل می کنند، اجازه دو سال کار و در مجموع اجازه 4 سال اقامت را دارند و در این مدت می توانند برای اقامت [دائم؟] اقدام کنند، گرچه تضمینی برای گرفتن این اقامت وجود ندارد. البته معمولا این فرایند نتیجه بخش است. برای مقطع دکتری فرایند سختی پیش روی دانشجویان است به این دلیل که در حال حاضر تعداد بورسیه ها کم شده و متقاضیان حتما باید مقاله ISI داشته باشند.

اطلاعات بیشتر در مورد ISI

اطلاعات بیشتر در مورد ISI

اطلاعات بیشتر در مورد ISI

خیلی از رشته ها مانند رشته های پزشکی مجله های خاص خود را دارند که هم سطح مجله ISI است. پس به این صورت تعریف می شوند که باید مقاله های هم سطح ISI داشته باشند، که یک امتیاز خاص بوده و حداقل نیم برای آن مورد نیاز است. آیلتس آکادمیک نیز 5/6 به بالا است اما کسانی که می خواهند در مقطع PhD تحصیل کنند باید امتیاز 7 را کسب کنند. البته برای کسانی که می خواهند در دوره دکتری تحصیل کنند 7 آکادمیک نباید کار سختی باشد. PhD یک دوره طولانی مدت است که ویژگی های خاصی دارد. اگر فرد بعد از تحصیل قصد ورود به بازار کار را داشته باشد، فرصت های شغلی رده بالایی با حقوق بالا وجود دارند اما به دلیل محدود بودن این فرصت های شغلی یافتن چنین موقعیت های شغلی کاری سخت ولی ممکن است.

هزینه ها و نکات دوره PHD در کشور کانادا

هزینه ها و نکات دوره PHD در کشور کانادا

هزینه ها و نکات دوره PHD در کشور کانادا

نکته دیگری که باید درباره PhD دانست این است که دانشجویانی که در سطح معمولی باشند (معدل 16-17)، و فارغ اتحصیل یک دانشگاه دولتی سطح پایین یا دانشگاه آزاد، می توانیم مقاله هایی تالیف کنیم تا هزینه های سال آنها تامین شود.

هزینه PhD معمولا چندان زیاد نیست و بین 12 هزار تا 16-17 هزار دلار است. البته در این مقطع نیز هزینه های تحصیل در سه دانشگاه برتر کانادا بسیار بالا است و این دانشجویان باید هزینه های خود را تامین کنند و اگر شرایط خوبی داشته باشند یکی از این راه ها گرفتن بورسیه از سال دوم است. این دوره 4 سال است و زیر نظر استاد راهنما انجام می شود. داشتن استاد راهنما الزامی است و توصیه می شود سپتامبر هر سال اهدا انجام شود. برای آن دسته از دانشجویان دکتری که تا مرحله آزمون جامع پیش رفته اند امکان اقدام برای پست دکتری را دارند. پست دکتری چند مزیت دارد: هیچ هزینه ای ندارد و نیازی هم به مدرک زبان ندارد، اما در عوض داشتن دو مقاله ISI الزامی است. برای پذیرش در این مقطع نیاز به داشتن تز خوب از دانشگاه خوب است و آزمون جامع نیز باید گذرانده شده باشد. 6 ماه تا دو سال اول تحصیل دانشجو معمولا دریافتی ندارد، البته اگر دانشجوی سطح بالایی باشد معمولا از استاد خود دریافتی هم خواهد داشت. بعد از این مدت فرد می تواند از طرق مختلف برای اقامت اقدام کند. این طرق مختلف مهاجرت بحث گسترده ای می طلبند که در این مطلب نمی گنجد. یک دوره 6 ماهه به نام فرصت مطالعاتی هم وجود دارد که البته مقطع محسوب نمی شود و پس از اتمام آن شانس زیادی برای اقامت در کانادا وجود ندارد.

Design & Development | gapco